12-13 januari 2015: Londen

Onze eerste Trade Fair: Londen! Vrolijke spanning gekruid met wat zenuwen…

Ons hotel lag niet waar het moest liggen en het openbaar vervoer naar Olympia bleek toch niet zo vlot. Geen obstakel was ons echter te veel voor wat we verwachtten van “Home London” ! We hadden 2 volledige dagen voorzien. Na een halve dag wisten we al dat we die tijd niet nodig zouden hebben… We werden ondergedompeld in nostalgisch Britse artikelen met jachttaferelen en afternoon tea hebbedingetjes, het ene al romantischer en kitscheriger dan het andere.

Gelukkig botsten we op NKUKU, een jong, dynamisch bedrijf dat ons charmeerde met zijn verhaal van fair trade en hergebruik van materialen. Dat was wat we zochten! Mooie kleuren, eenvoudige vormen, natuurlijke materialen. Present and Perfect!

12-13 januari 2015-02

Onze volgende ontdekking was Notre Monde. Een Amerikaans-Belgische samenwerking met een inspirerende collectie van dienbladen, uitgewerkt in een combinatie van hout en spiegelglas. De dienbladen konden daarbij nog op bijzettafeltjes in metaal geplaatst worden. Notre Monde heeft ook een systeem voorzien om ze op te hangen. We waren al onmiddellijk aan een plaatsje in ons interieur aan het denken. Goed teken!  Catalogus gevraagd, praatje met de Nederlandstalige verkoper gemaakt en onze gegevens achtergelaten. Die willen we wel. Dat wordt onderhandelen…